Λογιστικό γραφείο, επιχειρηματικός σχεδιασμός, σύμβουλοι επιχειρήσεων Αρχική σελίδαΑναζήτησηΕπικοινωνία

Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία ΙΚΕ

Ένα εργαλείο επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης στον καιρό της κρίσης

Η Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία ΙΚΕ είναι η νέα εταιρική μορφή που δημιουργήθηκε με το νόμο 4072/2012. Μία νέου τύπου εταιρεία που απευθύνεται κυρίως στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, παρέχει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης νέων μορφών σχέσεων στο εταιρικό σχήμα, προσφέρει ευελιξία, απλοποιημένη λειτουργία, χαμηλό κόστος και είναι προσαρμοσμένη στις νέες συνθήκες της αγοράς.

Ασφαλώς το πολυδιαφημισμένο ελάχιστο απαιτούμενο κεφάλαιο του ενός (1) ευρώ, αλλά και η δυνατότητα συμμετοχής στο κεφάλαιο με μη χρηματικές εισφορές, όπως η υπόσχεση παροχής εργασίας, υπηρεσιών, έργου ή η υπόσχεση κάλυψης εταιρικών χρεών, η δυνατότητα μεταφοράς της πραγματικής έδρας εκτός Ελλάδας με παραμονή της καταστατικής έδρας στην Ελλάδα, κλπ αποτελούν τα νεωτερικά χαρακτηριστικά της Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρίας και δίνουν τη δυνατότητα στο εταιρικό σχήμα να γίνεται – κατά περίπτωση – περισσότερο κεφαλαιουχικό ή προσωπικό ανάλογα με τις επιδιώξεις των εταίρων.

Επιχειρηματική ευελιξία

Φανταστείτε ένα σχήμα που ξεκινά από έναν επιχειρηματία με την ίδρυση μονοπρόσωπης ΙΚΕ με εισφορά ενός ευρώ και, στη συνέχεια, ανάλογα με την εξέλιξη και τις ανάγκες ενσωματώνει εταίρους που εισφέρουν υπηρεσίες, προσωπική εργασία ή έργα χωρίς να καταβάλουν χρηματικό τίμημα, σε επόμενο στάδιο νέοι συμμετέχοντες εισφέρουν κεφάλαια και, τέλος προσελκύονται ως εταίροι και κάποιοι εγγυητές με υψηλή φερεγγυότητα που ενισχύουν την αξιόπιστη εταιρική εικόνα προς τους τρίτους.

Απλοποιημένη λειτουργία

Η δυνατότητα τηλεδιάσκεψης των εταίρων ή επίσημης επικοινωνίας μέσω email, η δυνατότητα λήψης αποφάσεων εκτός συνέλευσης ακόμα και κατά πλειοψηφία, και άλλα νεωτεριστικά χαρακτηριστικά μειώνουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, απλοποιούν και διευκολύνουν τη λειτουργία της ΙΚΕ.

Χαμηλό κόστος

Η απουσία υποχρεωτικού αρχικού κεφαλαίου, η ίδρυση με ιδιωτικό έγγραφο μέσω της Υπηρεσίας Μιας Στάσης, η δημοσίευση στοιχείων στο ΓΕΜΗ και την εταιρική ιστοσελίδα και όχι πλέον σε ΦΕΚ και στον τύπο, η μη υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ των εταίρων (παρά μόνο του διαχειριστή), η απαλλαγή από την ανάγκη αποτίμησης εισφορών (αξίας έως 5.000 ευρώ), κλπ καθιστούν την ΙΚΕ μία εταιρική μορφή χαμηλού κόστους.

Μάθετε περισσότερα για τις ΙΚΕ και για την καλύτερη επιλογή εταιρικής μορφής για την επιχείρησή σας! Η Varouxis Business Services ειδικεύεται στην παροχή λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών στα μέτρα και τις ανάγκες κάθε επιχείρησης.
 Μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες που παρέχουμε

Αναρωτιέστε πώς θα κάνετε την επιχείρησή σας πιό αποδοτική? Βρείτε απαντήσεις στα
ερωτήματά σας...


VAROUXIS Business Services
Ύδρας 7, Ίλιον, 13122

Τηλέφωνο 210 26 96 828
Fax 210 26 96 828
Email info@varouxis.gr